У черешкові селери, на відміну від кореневого і листового, міцні, м'ясисті і ніжні листові черешки. І, звичайно, вони будуть ще більш насичені вітамінами, більш ароматні й хрустяще, якщо Ви виростите його у себе на грядці і прямо звідти - на стіл!

Досвідчені городники дають ось таку пораду: щоб насіння селери швидше проросли , купивши їх, помістіть в воду на три години, потім висушіть і заморозьте. Через тиждень їх треба посадити. А добре росте стебловий селера на сонці при температурі 12-30 градусів. Нові пагони ростуть з середини, тому при зборі врожаю, обривайте зовнішні листя. Купуючи такі звичні нам насіння кропу і насіння петрушки, згадайте і про насіння селери - і зовсім скоро і ця зелень стане незамінною.