Для підвищення схожості насіння лаванди їх перемішують з вологим піском і не менше 2-х місяців тримають у холодильнику при t = 5 ° (зазвичай це овочевий відділ). У лютому-березні насіння лаванди висівають у ящики в ґрунтову суміш, присипають піском шаром приблизно 3 мм, обприскують водою, накривають поліетиленовою плівкою для підтримки вологості та теплового режиму, та ставлять на світле місце. Посіви треба регулярно провітрювати, піднімаючи плівку. Коли насіння лаванди дасть сходи, їх "привчають" до кімнатної температури, періодично знімаючи плівку на 30 хвилин, потім на годину, а потім зовсім прибирають. На постійне місце в ґрунт розсаду можна висаджувати наприкінці травня.

Не забудьте заздалегідь купити насіння лаванди в інтернет-магазині насіння Добрий урожай. Також у нас можна придбати насіння різних трав, насіння квітів, овочів та зелені.